συνεντεύξεις
01.10.2009

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Σοφία Καραγιάννη για την εφημερίδα «METRO»

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου;

Γιατί η χώρα μας βουλιάζει καθημερινά στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Γιατί σήμερα χρειάζεται να αλλάξουμε προσανατολισμό, να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης και να δώσουμε ανάσα στον εργαζόμενο, στον επαγγελματία, στην κάθε ελληνική οικογένεια. Η ψήφος στις 4 Οκτωβρίου είναι κρίσιμη, μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα για τη νέα δημοκρατική και κοινωνική αλλαγή.

Εάν κερδίσετε τις εκλογές ποιες προτεραιότητες θα βάλετε ως κυβέρνηση;

Πρώτη προτεραιότητα η ανάταξη της οικονομίας. Στήριξη του εισοδήματος και της πραγματικής οικονομίας. Στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Κανόνες, έλεγχος και εποπτεία στην αγορά. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής. Δεν μπορεί να πληρώσει την κρίση άλλη μια φορά ο άνθρωπος του μόχθου, ο μισθωτός και ο επαγγελματίας. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και πολιτικές δίκαιης κοινωνικής αναδιανομής.

Ποια αξιολογείτε εσείς ως την πιο καινοτόμα πρωτοβουλία που εμπεριέχεται στο πρόγραμμα του κόμματός σας;

Την πρόταση μας για την Πράσινη Ανάπτυξη. Η στροφή δηλαδή, της παραγωγικής βάσης της χώρας μας σε μια οικονομική πολιτική που επενδύει στη γνώση, στις νέες τεχνολογίες και στη καινοτομία, αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πρόταση ελπίδας και προοπτικής καθώς θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει στη χώρα μας να προλάβει το τραίνο του μέλλοντος.

Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητές, εάν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί στην εξουσία;

Να συνεχίσω να συμβάλλω με όλη μου τη δύναμη στην συλλογική μας προσπάθεια μαζί με τους πολιτικούς για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και σίγουρο μέλλον.

βίντεο
16.12.2016 Ομιλία στην εκδήλωση Ecoleft για τις Διεθνείς εξελίξεις, την Ευρώπη και την Αριστερά
φωτογραφίες
18.04.2016 Ομιλία στην εκδήλωση της Ενωτική Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΕΑ), στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»