συνεντεύξεις
01.10.2009

Συνέντευξη στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια των Αθηνών. Κυρία Ξενογιαννακοπούλου καλή σας ημέρα.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας μέρα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Χρειάστηκε να φτάσουμε στο παρά τσακ της κάλπης για να μάθουμε ότι δε θα αλλάξετε τους φορολογικούς συντελεστές. Άρα θα μετακινήσετε μόνο τα κλιμάκια των εισοδημάτων με βάση τα οποία γίνεται και η τελική φορολόγηση. Καλά το έχω καταλάβει;

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να σας πω όμως ότι αυτό έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετές μέρες. Απλώς υπάρχει, νομίζω από τη Νέα Δημοκρατία, μια προσπάθεια παραπλάνησης και σύγχυσης γύρω από τις σαφείς θέσεις που ανέπτυξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δηλαδή ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής είναι 40% και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ήταν σαφής χτες ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα το είπε ακόμα πιο ξεκάθαρα λέγοντας ότι δε θα υπάρχει καμία ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Είπε επίσης δεν μπορεί η εργασία να φορολογείται με 40% και το κεφάλαιο να φορολογείται με 15%. Κυρία Ξενογιαννακοπούλου σε ποιο φορολογικό συντελεστή αναφέρεται ο κ. Πρόεδρος του κόμματός σας όταν λέει για 15% γιατί εγώ δεν το γνωρίζω.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω η γενική θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προγράμματός μας είναι ότι εμείς όσον αφορά την υγιή επιχειρηματικότητα, θέλουμε να δώσουμε κίνητρο. Θέλουμε να τη στηρίξουμε και γι’ αυτό κιόλας έχουμε αναπτύξει και τη συγκεκριμένη περίπτωση όσον αφορά τα περίφημα μερίσματα. Δηλαδή ότι εφόσον παραμένει και επανεπενδύεται το κέρδος στις επιχειρήσεις, εκεί πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη φορολογική μεταχείριση. Ενώ αντίθετα ό,τι φεύγει από την επιχείρηση να φορολογείται σε επίπεδο εισοδήματος φυσικού προσώπου.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κυρία Ξενογιαννακοπούλου θέλω να επαναλάβω την ερώτησή μου σε αυτό το σημείο γιατί μου παρατηρούν και οι συνεργάτες μου ότι δε μου απαντήσατε ακριβώς. Ο κ. Παπανδρέου είπε «δεν μπορεί η εργασία να φορολογείται με 40%» που είναι ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος «και το κεφάλαιο να φορολογείται με 15%». Το 15% δεν ξέρω πού υπάρχει ως συντελεστής. Αυτό εννοούσε ο κ. Παπανδρέου ή κάτι άλλο;

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ είμαι σαφής και σας λέω δυο πράγματα. Αφενός ότι εμείς θέλουμε να δώσουμε κίνητρα. Και φορολογικά κίνητρα και μια σειρά άλλα κίνητρα στην υγιή επιχειρηματικότητα που έρχεται και επενδύει στην ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας αλλά από την άλλη χτες ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής. Το φορολογικό σύστημα είναι και μηχανισμός αναδιανομής. Και δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα και φαντάζομαι εκεί αναφέρεστε συνεχώς τα βάρη να τα σηκώνουν οι μισθωτοί οι εργαζόμενοι.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σύμφωνοι ναι.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαστε σαφείς σε αυτό.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Μην το λέτε έτσι. Εγώ συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία φορολογική κλίμακα. Δεν έχω καμιά διαφωνία σε αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου. Το 15% δεν κατάλαβα τι εννοεί και γι’ αυτό σας ζητώ να μου το ερμηνεύσετε.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι είναι σαφής ότι πρέπει να υπάρχει μια ανακατανομή των φορολογικών βαρών με τρόπο τέτοιο ώστε να μην έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση η εργασία. Αυτό εννοούσε. Ότι πρέπει δηλαδή να υπάρχει μια εξισορρόπηση του συστήματος το οποίο όμως ταυτόχρονα γι’ αυτό επιμένω σε αυτό για να μη δημιουργείται και λάθος εντύπωση δε σημαίνει ότι θέλουμε να θίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Τώρα φυσικά δεν μπορεί σε μια προεκλογική περίοδο να δώσεις όλες τις λεπτομέρειες ενός νέου φορολογικού συστήματος. Δίνουμε τις βασικές αρχές οι οποίες και μας δεσμεύουν.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές γίνεται μια απεργία στο λιμάνι του Πειραιά κλείνει για μια ακόμα φορά το λιμάνι. Θα σταματήσουν να διοχετεύονται τα εμπορεύματα στην αγορά. Άνθρωποι δε θα δουλέψουν. Μεροκάματα θα χαθούν. Εμπορεύματα δε θα φτάσουν στα ράφια. Έμποροι θα λένε «δεν μπορούμε να δουλέψουμε».

Σε μεγάλο βαθμό θα πω εγώ η ευθύνη οφείλεται και σε εσάς διότι δεν έχετε ξεκαθαρίσει την άποψή σας σχετικά με τη διαχείριση του λιμανιού από την εταιρεία COSCO για την οποία η Ελληνική Δημοκρατία και όχι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχουν υπογράψει την παραχώρηση για αρκετά χρόνια.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να σας πω ότι έχουμε ξεκάθαρη θέση, την οποία έχουμε αναπτύξει στη Βουλή, γιατί όπως ξέρετε αυτή η σύμβαση ήρθε για επικύρωση. Άρα εγώ θα σας επαναλάβω τη θέση μας την οποία πήραμε με απόλυτη ευθύνη ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ότι εμείς με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού από την επόμενη μέρα όσον αφορά τον ΟΛΠ θα κάνουμε μια νέα διαπραγμάτευση προκειμένου να διασφαλίσουμε, αφενός το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι μια ξεκάθαρη θέση αυτή.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Άρα πιστεύετε ότι πρέπει από τις 6 Οκτωβρίου να συνεχίσει να παραμείνει κλειστό το λιμάνι μέχρις ότου τελειώσει η διαπραγμάτευση που θα κάνει η νέα κυβέρνηση εφόσον είναι η δική σας με την COSCO και την Κινέζικη Κυβέρνηση.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ δεν πήρα θέση σε αυτό. Και σας είπα ποια είναι η θέση μας για ένα θέμα τέτοιο. Το αν θα γίνει απεργία ή όχι αυτό είναι απόφαση των εργαζομένων. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όχι αλλά θα τους λέγατε ότι μην έχετε ανησυχία γυρίστε στη δουλειά σας και όταν έρθουμε εμείς κυβέρνηση θα καθίσουμε να διαπραγματευτούμε. Δεν υπάρχει λόγος τώρα να γίνεται όλη αυτή η ανακατωσούρα και να κάνουμε χειρότερα τα προβλήματα απ’ όσο ήδη είναι.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Μας αντιμετωπίζετε ήδη ως κυβέρνηση βλέπω και αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όχι αλλά λέω θα το λέγατε; Θα το λέγατε αυτό στους εργαζομένους;

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαστε δύο μέρες πριν από τις εκλογές και αυτό που λέμε είναι η θέση μας η πολιτική, την οποία θα εφαρμόσουμε από την επόμενη μέρα εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Αυτή τη στιγμή δύο μέρες πριν από τις εκλογές δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως κυβέρνηση ήδη. Παρότι, όπως και εσείς λέτε, υπάρχει μια δυναμική με αποτέλεσμα να θεωρείται πια ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επιτρέψτε μου να σας θέσω το ίδιο ερώτημα λίγο διαφορετικά. Σίγουρα μεταξύ των στελεχών του συνδικαλισμού εδώ στον Πειραιά υπάρχουν και οι δικοί σας άνθρωποι. Δηλαδή άνθρωποι που είναι ΠΑΣΟΚ.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σαφώς από όλα τα κόμματα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θα τους λέγατε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτή η αναταραχή να υποφέρει το εμπόριο να μην πωλούνται τα εμπορεύματα να πηγαίνει η χώρα από το κακό στο χειρότερο μέσα στην κρίση αφήστε έχετε εμπιστοσύνη στη βούληση του λαού που λέτε ότι θα δώσει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και εδώ είμαστε εμείς να καθαρίσουμε μόλις πάρουμε την κυβέρνηση. Γιατί δεν τους λέτε αυτό είναι η ερώτησή μου. Στους δικούς σας δε λέω στους άλλους.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ λέω δύο σαφή πράγματα στους Έλληνες πολίτες γιατί δε μιλάμε μόνο στους δικούς μας. Μιλάμε σε όλο τον ελληνικό λαό δυο μέρες πριν από τις εκλογές.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σύμφωνοι στους δικούς σας τι λέτε πείτε μου.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ είμαι πολύ σαφής και σας λέω ότι η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια νέα διαπραγμάτευση, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι μια θέση που έχουμε αναπτύξει με απόλυτη επισημότητα στη Βουλή. Και από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία του κάθε μαζικού χώρου και των δικών τους αποφάσεων όσον αφορά τις δικές τους κινητοποιήσεις. Δε θα παρέμβω εγώ σε αυτό. Εμένα η δική μου υποχρέωση ως υποψήφιας βουλευτού είναι να αναδεικνύω την πολιτική θέση και τη δέσμευση του κόμματός μου, που την επόμενη μέρα με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού θα επιδιώξει να εφαρμόσει.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θέλω να ακούσετε μαζί μας παακαλώ την ερώτηση του ακροατή μας κ. Τάσου Γεωργίου και να απαντήσετε. Μια στιγμή ακούστε την.

Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ονομάζομαι Γεωργίου Αναστάσιος. Θα ήθελα να ρωτήσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ γενικά λένε για κοινωνική δικαιοσύνη. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι κάποιος που δουλεύει στο δημόσιο τομέα 20 και 25 χρόνια, ξέρουμε πολύ καλά, υπάρχουν πάρα πολλοί και τους έχουμε στις οικογένειές μας όλοι μας, να παίρνει την ίδια σύνταξη που κάποιος δουλεύει όπως εγώ στα εργοστάσια 35 χρόνια, μέσα στα χρώματα, μέσα στα χημικά και όχι μόνο αυτό, να παίρνει πολύ περισσότερη σύνταξη από το δημόσιο, τριπλάσια ίσως, να παίρνει 1.500 ή 2.000 ευρώ κι εγώ να βγω με 800 – 900 ευρώ;

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αυτή ήταν η ερώτηση. Η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βουλευτής υποψήφια στη Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Η απάντησή σας.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η σαφής απάντηση είναι ότι γι’ αυτό εμείς προασπίζουμε το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών. Γιατί ακριβώς υπάρχουν κάποια επαγγέλματα, όπως του συγκεκριμένου σας ακροατή, που είναι μέσα χημικά κινδυνεύει η υγεία του. Γι’ αυτό υπήρχαν και προβλέψεις για πρόωρη συνταξιοδότηση όσον αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά και να λαμβάνεται υπόψη και όσον αφορά και το μισθό και τη σύνταξη. Δυστυχώς με τροπολογία η κα Πετραλιά έφερε την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις μας να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά τα επαγγέλματα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Άρα αυτή είναι η ρύθμιση. Έχει προκύψει ένα θέμα που δεν αφορά τον κ. Μίχα προσωπικά προφανώς απλώς όλοι οι νομάρχες και όλοι οι δήμαρχοι μπορούν εφόσον εργάζονται στο δημόσιο και εκλεγούν ως δήμαρχοι ή ως νομάρχες να συνεχίσουν να παίρνουν την αμοιβή τους από το δημόσιο. Το βρίσκετε αυτό σωστό. Είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Θα σας απαντήσω με δυο τρόπους καταρχάς. Πρώτα απ’ όλα θεωρώ απαράδεκτη τη στάση του κ. Κουμουτσάκου και της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθεί να κάνει επίθεση σε αιρετούς, γύρω από τέτοια θέματα. Και αυτό δείχνει και την απελπισία τους και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν. Και να σας πω και κάτι άλλο. Μιλάμε για την αυτονομία της πολιτικής. Για να υπάρχει αυτονομία της πολιτικής θα πρέπει και οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν στα κοινά και οι οποίοι δεν είναι υποχρεωτικό...

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ναι να έχει μια αμοιβή ο νομάρχης. Να έχει μια αμοιβή. Να ορίσει το κράτος η βουλή να πει μια αμοιβή νομάρχη τόσες χιλιάδες ευρώ.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό ισχύει σε όλους τους αιρετούς δεν ισχύει μόνο για τον κ. Μίχα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Βεβαίως για όλους.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι αφορά μόνο τον κ. Μίχα..

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όχι είπα από την αρχή ότι δεν αφορά προσωπικά τον κ. Μίχα.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς το είπατε κι εγώ νιώθω την ανάγκη να το πω. Και αυτό γιατί έγινε ως ρύθμιση με τη συναπόφαση της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ; Γιατί ξέρετε αλλιώς θα πρέπει στην πολιτική να μπαίνουν μόνο ή οι άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που δεν είναι δημοκρατικό ή να πρέπει οι αιρετοί, είτε είναι στην αυτοδιοίκηση είτε είναι στη Βουλή, να εξαρτώνται από μεγάλα συμφέροντα και από το πολιτικό χρήμα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Με συγχωρείτε εδώ λέμε να έχουν μια αμοιβή οι νομάρχες και έχουν τώρα. Αναφέρουν μάλιστα ως αμοιβή δηλαδή αποζημίωση λέγεται 5.000. Γιατί να έχουν και το μισθό εφόσον είναι από το δημόσιο. Γιατί αν έρθεις από τον ιδιωτικό τομέα δε σας ακολουθεί ο μισθός σου. Αυτό λέω.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κι εγώ σας απαντώ ότι όλα αυτά είναι μια γενική ρύθμιση η οποία έχει ένα στόχο. Οι άνθρωποι να έχουν την αυτονομία όταν συμμετέχουν στην πολιτική και να μην εξαρτώνται από μεγάλα συμφέροντα.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Για να ισχύσει αυτό θα πρέπει ένας άνθρωπος που δουλεύει στον ιδιωτικό να προσληφθεί πρώτα στο δημόσιο και μετά να πάει να γίνει αιρετός έτσι όπως μου το λέτε. Διότι είναι δυο πολίτες ο ένας δουλεύει στο δημόσιο ο άλλος στον ιδιωτικό και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να σας πω ένα άλλο παράδειγμα όμως που αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Όταν άρθηκε το περίφημο ασυμβίβαστο. Με την έννοια ότι πλέον ένας μπορεί να έχει δικηγορικό γραφείο και να έχει και μεγάλη οικονομική δυνατότητα και ταυτόχρονα να είναι βουλευτής. Δηλαδή υπάρχουν πολλές πλευρές γύρω από αυτή τη συζήτηση. Θα ήθελα να πω το εξής. Η περιπτωσιολογία καμιά φορά δημιουργεί και λάθος εντυπώσεις. Να συμφωνήσουμε σε μια αρχή. Ότι χρειάζεται στο μέλλον να δούμε συνολικά όλο το σύστημα των αποζημιώσεων σε σχέση με τους αιρετούς και να το εντάξουμε σε ένα πλαίσιο που να υπάρχει πραγματικά η αυτονομία της πολιτικής και η αξιοπρέπεια, βέβαια, για τους αιρετούς. Γιατί ξέρετε η δημοκρατία, εγώ θα σας πω και κάτι γιατί δε θέλω να λαϊκίζω, έχει και κόστος. Δηλαδή για να έχουμε πραγματικά ανθρώπους που λειτουργούν στα κοινά πρέπει να διασφαλίζουμε και την αυτονομία και την αξιοπρέπειά τους.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Μα δε διαφωνεί κανείς.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το λέω γιατί υπάρχει μια τάση...

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο νομάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να έχουν μια αμοιβή. Κάνουν μια δουλειά. Εκλέγονται για να την κάνουν αλλά κάνουν μια δουλειά. Το θέμα είναι γιατί να συνεχίζουν ο κ. Μίχας για παράδειγμα παίρνει μισθό από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αν είναι δυνατό.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Θεωρώ όμως ότι είναι άδικο να ονομάζουμε μόνο τον κ. Μίχα. Προς Θεού δεν είναι και σωστό. Αυτό που μπορούμε στο μέλλον είναι να ξαναδούμε συνολικά ένα σύστημα όσον αφορά τους αιρετούς.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κρατώ αυτό. Σας ευχαριστώ σας εύχομαι ειλικρινώς καλή επιτυχία στη Β΄ Περιφέρεια των Αθηνών.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Να είστε καλά.

βίντεο
16.12.2016 Ομιλία στην εκδήλωση Ecoleft για τις Διεθνείς εξελίξεις, την Ευρώπη και την Αριστερά
φωτογραφίες
18.04.2016 Ομιλία στην εκδήλωση της Ενωτική Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΕΑ), στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»