τελευταία νέα
21.01.2018

Άρθρο στο Έθνος: "Έρχονται μεγάλες προκλήσεις το 2018"

Το 2018 σηματοδοτεί μια κρίσιμη καμπή τη χώρα μας. Η επόμενη μέρα θα κριθεί από τους μετα-μνημονικούς όρους που θα προβλεφθούν, αλλά κυρίως από τη δυνατότητα διατύπωσης μιας προοδευτικής στρατηγικής για το μέλλον και τη διαμόρφωση των πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων υλοποίησης ενός σχεδίου αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

διαβάστε όλο το άρθρο
31.12.2017

Άρθρο στη Νέα Σελίδα: "Η Πρόκληση του Προοδευτικού Πόλου"

Η ανάδειξη ενός ισχυρού προοδευτικού δεν αφορά μια προσχηματική συζήτηση επικοινωνιακών εντυπώσεων ή τη συγκυριακή επιδίωξη κατανομής της κυβερνητικής εξουσίας. Αφορά στην πολιτική έκφραση μιας κοινωνικής πλειοψηφίας που δοκιμάζεται, στην πολιτική εξόδου από την κρίση και στον απεγκλωβισμό της χώρας μας από την επιτροπεία, στην υλοποίηση ενός προοδευτικού σχεδίου αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατική λειτουργία.

διαβάστε όλο το άρθρο
19.11.2017

Άρθρο στη Νέα Σελίδα: "Το Στοίχημα της Προοδευτικής Σύγκλισης"

Σήμερα, είναι αναγκαία μια προοδευτική πρόταση με σταθερές πάντα τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, που να μπορεί όμως με το βλέμμα στο μέλλον να αντιμετωπίσει τα νέα γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα και την επίδραση τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, στην παραγωγή, στην εργασία και στον τρόπο ζωής. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε.

διαβάστε όλο το άρθρο
01.10.2017

Άρθρο στη "Νέα Σελίδα": "Η Ευρώπη μετά τις Γερμανικές Εκλογές"

Ο σχηματισμός στη Γερμανία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων εκτιμάται ότι θα έχει ενισχυμένα συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, πιο σκληρή αντιμετώπιση του Νότου και απροθυμία για ευρωπαϊκές αλλαγές, λόγω της επιδίωξης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος να επανακτήσει επιρροή στον ακροδεξιό χώρο, και των νεοφιλελεύθερων απόψεων των Φιλελευθέρων. Χαρακτηριστική η άρνηση του ηγέτη των Φιλελευθέρων στις προτάσεις Μακρόν και Γιούνκερ.

διαβάστε όλο το άρθρο
βίντεο
16.12.2016 Ομιλία στην εκδήλωση Ecoleft για τις Διεθνείς εξελίξεις, την Ευρώπη και την Αριστερά
φωτογραφίες
18.04.2016 Ομιλία στην εκδήλωση της Ενωτική Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΕΑ), στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»
Δηλώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας