τελευταία νέα
19.11.2017

Άρθρο στη Νέα Σελίδα: "Το Στοίχημα της Προοδευτικής Σύγκλισης"

Σήμερα, είναι αναγκαία μια προοδευτική πρόταση με σταθερές πάντα τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, που να μπορεί όμως με το βλέμμα στο μέλλον να αντιμετωπίσει τα νέα γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα και την επίδραση τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, στην παραγωγή, στην εργασία και στον τρόπο ζωής. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε.

διαβάστε όλο το άρθρο
01.10.2017

Άρθρο στη "Νέα Σελίδα": "Η Ευρώπη μετά τις Γερμανικές Εκλογές"

Ο σχηματισμός στη Γερμανία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων εκτιμάται ότι θα έχει ενισχυμένα συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, πιο σκληρή αντιμετώπιση του Νότου και απροθυμία για ευρωπαϊκές αλλαγές, λόγω της επιδίωξης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος να επανακτήσει επιρροή στον ακροδεξιό χώρο, και των νεοφιλελεύθερων απόψεων των Φιλελευθέρων. Χαρακτηριστική η άρνηση του ηγέτη των Φιλελευθέρων στις προτάσεις Μακρόν και Γιούνκερ.

διαβάστε όλο το άρθρο
25.06.2017

Άρθρο στη "Νέα Σελίδα", στο πλαίσιο του αφιερώματος της εφημερίδας στον Λαϊκισμό, τον Νεοφιλελευθερισμό και την Κρίση

διαβάστε όλο το άρθρο
18.04.2016

Ομιλία στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΕΑ), με θέμα: «Μνημόνια-Αριστερά-Προοδευτική Διακυβέρνηση»

Η αντίθεση Αριστερά-δεξιάς, Προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων δεν είναι μια προσχηματική διάκριση πολιτικής και κομματικής γεωγραφίας. Παραμένει κυρίαρχη γιατί εκπορεύεται από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και ανισότητες. Έχει πάντα νόημα όσο υπάρχουν διαφορετικά οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα και επιδιώξεις, δυνατοί και αδύναμοι, συσσώρευση πλούτου και εκμετάλλευση.

διαβάστε όλη την ομιλία
βίντεο
16.12.2016 Ομιλία στην εκδήλωση Ecoleft για τις Διεθνείς εξελίξεις, την Ευρώπη και την Αριστερά
φωτογραφίες
18.04.2016 Ομιλία στην εκδήλωση της Ενωτική Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΕΑ), στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»
Δηλώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας